Världens mest kända person.
Världens mest omstridda person.
Världens mest älskade person.


JESUS - världens hopp

Jesus är det mest centrala i kristendomen. Ta bort Jesus - ingen kristendom. Väldigt enkelt.
Jesus är Guds son. Han föddes in i vår värld som en vanlig mänska för att köpa tillbaks dig och mig in i gemenskapen med vår Himmelske Far - vår Pappa.

Alla mänskor är skapade till att leva i gemenskap med himlens och jordens skapare. Vi vet alla att en ensam mänska inte har det bra. De flesta har säkert gått igenom perioder av ensamhet och man vet hur det känns. Detta har en orsak. Orsaken är just den att ingen mänska är skapad för ensamhet. Alla är skapade för gemenskap. Gemenskap med varandra, gemenskap med sin skapare.

Adam och Eva levde i denna gemenskap tills den bröts då djävulen, Satan, intalade mänskan att ifrågasätta Gud och hans auktoritet. Men genom att tro att Jesus är den han säger sig vara återupprättas denna gemenskap och relation. Det händer något i mig.

Jag får frid. Jag behöver inte oroa mig längre.

Denna frid är något som präglar en kristen. Jag vet att jag har mening med min tillvaro på denna jord. Jag vet att fast alla mänskor sviker och lämnar mig står jag inte ensam. Jesus finns vid min sida. Han är min allra bästa vän!

Jag vet att mina synder är förlåtna.

Oberoende vad jag har gjort får jag veta att Jesus har tagit all min synd på sig på korset. Om du har sett filmen "The Passion of The Christ" så finns det en scen som beskriver det här väldigt bra. Det är då Jesus och de två skurkarna hänger på korset. De förtjänar båda att hänga där. Vad de gjort framkommer inte, men den ena uttrycker att han tror på att Jesus är den han säger sig vara. Fast han inte har ngn chans att gottgöra sina brott så säger Jesus att han idag skall vara med honom i paradiset. Det är det det handlar om! Vi kan inte göra något åt våra synder, men Jesus kan. Han gör så att vi kan lämna det som varit bakom oss och se framåt mot en ljus framtid fylld med glädje.

Jag har ett framtidshopp.

Många jagar efter att kunna staka ut sin framtid. Veta att man har ett säkert jobb med säker och stadig inkomst. Och det i sig är inte fel. Men då Jesus är kapten på båten så kan man vila trygg i det att han vet vart skutan skall styras. Han leder mig dag för dag.

Det finns en plan och en mening med mitt liv.

Jag har gåvor och förmågor i mitt liv. Dessa skall jag använda för att världen omkring mig skall bli en bättre plats att leva på. Man kan göra det utan Jesus och man kan göra det med Jesus. En kristen vet att påverkningsgraden är mycket större med Jesus än utan. Min dag är fylld med glädje för jag ser att mitt liv betyder något för mänskor runt omkring mig.

Jesus blev torterad till döds - men lever idag!

Jesus dödades av de han kom för att rädda. Men han kom igen! Döden kunde inte hålla honom. Han återuppstod. Detta är också en grundsten i kristendomen. Jesus övervann döden!
Är du bunden av saker som känns som död i ditt liv? Jesus kan befria dig och ge ditt liv ett innehåll. Han fyller din dag med liv. Han tar bort fruktan. Han tar bort dödsångest.

Har du frågor om Jesus?
Undrar du över hur man blir frälst och en kristen?
Har du det jobbigt, och/eller behöver prata av dig?

Gå in på FRÅGOR och skicka iväg ett meddelande. Vi har inte svar på alla frågor - långt ifrån! Men vi vill hjälpa så gott vi kan!

Och en sak du själv kan göra är att slå upp din Bibel. Börja med att läsa Johannes Evangeliet. Där får du Jesus mycket bra presenterad för dig.

Kom ihåg;

Du är älskad!
Du är skapad med en mening!
Du är värdefull!