| LADDA NER mp3 |

LOVSÅNG - VARFÖR?

För ungdomar idag är det inget problem med lovsång. Det hör liksom till. Men för de som är en par generationer äldre är det inte alla gånger lika självklart.

Låt oss först konstatera det att mskan har svårt med förändringar. Man vill helst att allt bara skall vara som det alltid varit. Men då man kommit sig igenom och fått en förändring till stånd så är man där igen. Det man förändrades till blir fort ett mönster, något som hör till och som man har svårt att bryta sig loss ur och igen förändra. (sig) Detta tycks bara vara helt mänskligt, och inte något ont i sig, bara kanske lite... tråkigt...

Gud är en skapande Gud. Han skapade jorden, livet, ljuset, vinden bara genom att säga ut att det skulle bli till, och det blev till. Vi bekänner honom som skapare i trosbekännelsen.
Varje dag skapar han nytt. Han sitter inte på morgonen trött och funderar; "nå, vad skall vi hitta på idag då?... Nä, jag drar fram något ur historiens skafferi och så går jag och fortsätter vila!" - Nej! Gud skapar något nytt för varje dag! För varje person! Hans nåd är ny varje morgon läser vi i Klag 2:22-23.

Samhället förändras. Mänskans livstil förändras. Vanor förändras. Ja, det mesta förändras. Men Gud är den samme från evighet till evighet. MEN! Det betyder inte att gudstjänstlivet skulle vara konstant. Jag menar, den kyrkotradition som vi idag lever i är inte äldre än ca 100 år. Hur gammal är Gud? Är det han som har sagt att det skall vara si och så, och nåde den som kommer med något nytt!! Nej, det är nog inte min tro.
För att församlingen skall vara relevant för dagens mänskor är det viktigt med förnyelse. Dels andlig sådan men dels också rent strukturmässigt!

Vi vet alla att Jesus kommer snart. För varje dag som går är det en dag mindre tills hans återkomst. Vad Joel i sin bok, kapitel 2 vers 28 profeterade för kring 2700 år sedan att Herren skall ösa ut av sin Ande över allt kött ser vi som en verklighet idag. Fler mänskor idag blir frälsta än vad som dör. Tala om väckelse!
Det som skett de sista 20 åren är en ny förståelse av att Herren vill umgås med sina barn. Som son umgås med sin far, som dotter med sin mor. Nära, intimt.
Paulus skriver i brevet till Romarna, kapitel 8 vers 15 att vi fått en barnaskapets ande som ropar Abba! Fader! Abba är arameiska och uttrycker det mest nära, intima fader-son förhållandet. Dvs så som vi använder pappa i motsats till far. Detta har vi! I en sådan gemenskap vill Herren att vi lever med honom. Nära, nära, nära!
I många år sjöngs sånger om Jesus, om Himlen och om hoppet. De lovsånger som började växa fram under 80-talet var, och är sånger som sjungs till Jesus. Kärlekssånger. Sånger från ett barns hjärta till sin pappas hjärta. Är det någon som ser något fel i detta?
Tyvärr finns det många som har svårt att se vad det egentligen handlar om. Jag ser det som om vi bara håller på att hitta tillbaks till grunden. Det nära. Hjärterelationen med Jesus.
För det är sist och slutligen det det handlar om då Jesus säger; "Följ mig!"

HÄR KOMMER ATT KOMMA RASSES LOVSÅNGER FRITT FÖR DIG ATT LADDA NER, LÄRA OCH ANVÄNDA.

Vi arbetar på det... :o)

| UPP | LADDA NER mp3 |